Refresh

This website np.pl.ua/2024/03/na-poltavshchyni-za-tyzhden-pidtverdyly-193-vypadky-vitrianoi-vispy-ta-26-skarlatyny/ is currently offline. Cloudflare's Always Online™ shows a snapshot of this web page from the Internet Archive's Wayback Machine. To check for the live version, click Refresh.

Ви тут:
Медицина Полтавщина Суспільство 

На Полтавщині за тиждень підтвердили 193 випадки вітряної віспи та 26 – скарлатини

На Полтавщині за тиждень підтвердили 193 випадки вітряної віспи та 26 – скарлатини

Протягом тижня, з 4 по 10 березня, у Полтавській області виявили 193 випадки вітряної віспи, 26 – скарлатини та 48 випадків гострих кишкових інфекцій.

Про це повідомили у Полтавському обласному центрі контролю та профілактики хвороб.

На 10-му тижні 2024 року в області по екстрених повідомленнях зареєстровані 48 випадків гострих кишкових інфекцій. У порівнянні з минулим тижнем на 9 випадків менше. Кількість захворілих менше середнього багаторічного показника.

У Горішньоплавнівській громаді зафіксували 1 випадок сальмонельозу.

Крім того, в області виявили на 59 випадків вітряної віспи більше, ніж на попередньому тижні. Більшість – в Полтавський громаді.

“На 10-му тижні 2024 року в області зареєстровані 26 випадків скарлатини, на 5 випадків більше, ніж на попередньому тижні, кількість захворілих більше середнього багаторічного показника, більшість виявлено в Полтавський ОТГ; 193 випадки вітряної віспи, на 59 випадків більше, ніж на попередньому тижні, показник більше середнього багаторічного показника більшість – в Полтавський ОТГ”, – йдеться у повідомленні.

фото: ілюстративне

Перейти до вмісту